Monopoly Trivia Quiz

Reply Hey Mom! Learn more about the Gerber Life Insurance Grow-Up Plan!
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-26-2007, 08:04 PM
is surfing AFC for the latest deals!
Grounded for Life
 
Join Date: Dec 2006
Location: Toto, there's no rainbow...we're still in Kansas
Posts: 1,701
My Mood/Status:
Doreen has posted more than 500 great deals! WOW!Doreen has posted more than 500 great deals! WOW!Doreen has posted more than 500 great deals! WOW!Doreen has posted more than 500 great deals! WOW!Doreen has posted more than 500 great deals! WOW!Doreen has posted more than 500 great deals! WOW!
Monopoly Trivia Quiz

Here's a 10-question trivia quiz all about the board game Monopoly.
How much Monopoly trivia do you know? Answers at the bottom.

1. In what year was Monopoly first published by Parker Brothers?
a. 1904
b. 1924
c. 1935
d. 1939

2. How much money does a player receive from the bank if he or she lands precisely on the Go square?
a. $0
b. $200
c. $400
d. $1,000

3. What is the name of the game on which Charles Darrow, Monopoly's purported inventor, based his design?
a. The Renter's Game
b. The Landlord's Game
c. The Real Estate Game
d. The Game of Finance

4. What was Charles Darrow's hometown?
a. Philadelphia, Pennsylvania
b. Atlantic City, New Jersey
c. Germantown, Pennsylvania
d. Albany, New York

5. Who designed and patented the game on which Monopoly was based?
a. Lizzie J. Magie
b. John A. Sand
c. F.L. Ormand
d. Sarah E. Smith

6. How many squares are on a standard Monopoly board?
a. 36
b. 40
c. 44
d. 48

7. In an average game, which railroad is landed on most often?
a. Reading Railroad
b. Pennsylvania Railroad
c. Shortline Railroad
d. B&O Railroad

8. Which of the following properties is not in the orange group?
a. St. James Place
b. Virginia Avenue
c. Tennessee Avenue
d. New York Avenue

9. In the U.S. version of Monopoly, which Atlantic City street name is misspelled?
a. Marvin Gardens
b. Ventnor Avenue
c. Baltic Avenue
d. Park Place

10. In 1999, which player token was added to the game after a worldwide vote?
a. Biplane
b. Piggy Bank
c. Money Bag
d. None of the Above



Answers are:
1. c
2. b
3. b
4. c
5. a
6. b
7. d
8. b
9. a
10. c
Reply With Quote
Become a AFC Supporting Member Today and Make These Ads Go Away!

Advertisement

Advertisement

Reply

Tags
monopoly, quiz, trivia


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trivial Trivia -- Round 2 2pocketpaks Trivia 3 04-10-2007 01:41 PM
Christmas Quiz wendy1214 The Playground! 6 12-23-2006 05:28 PM
Angus meat coupon for meat quiz epcarmichael Printable Graveyard 9 04-21-2006 08:23 PM
Official Monopoly McDonalds Thread riffparker Sweepstakes Morgue 31 10-28-2005 07:49 AM

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2